Pages

Thursday, November 21, 2013

Tentang Kami

Assalam. Lama saya senyap, rindu dekat blog tapi perjuangan perlu diteruskan...Alhamdulillah, 12/11/2013@13:37 pm, Audra Iqbal selamat dilahirkan. Sakit memang sakit, tapi bila tengok dia keluar, kemudian senyum pada saya, hilang terus rasa sakit yang ada....

Tapi tula, sehari lepas bersalin and nak discharge, tiba-tiba iqbal kena kuning, as a mother  who just give a birth, of course rasa sedih bila iqbal kena tahan di NICU sebab kuning tinggi. Masa datang nk breast feed, hati saya luluh bila tengok Iqbal duduk bawah lampu photo untuk hilangkan kuning. Walaupun Mata Iqbal ditutp bila dok bawah lampu, tp bila dia dengar je suara saya, terus dia menangis and bukak penutup mata...Ya Allah masa ni, memang tk sanggup nk tengok dia, sediy n rindu sangat2.

Hari kedua terus mintak duduk wad biasa supaya boleh jaga Iqbal. Alhamdulilah kebah, n boleh balik rumah. Tapi....esknya kuning dia datang balik, kali ni mencecah 300 lebih, lagi sekali kena tahan wad, tapi saya mintak untuk duduk dua hari supaya kuning Iqbal betul - betul sembuh. 2 hari di wad buat saya insaf, anak saya cuma kuning biasa je, tpi saya dah menangis bagai nak rak, sedangkan bila saya lalu di bilik- bilik lai, ramai g bayi yang mengidap penyakit lebih teru dari Iqbal...

Alhamdulilah, bacaan terakhir menunjukkan perubahan positif, kuning reduce almost 90% , kami dibenarkan balik







5 comments:

intan fatihah said...

Hehe rupa sme dgn tok man

Anonymous said...

Akk...muka sblh2 dgn beliau tu same la plk...like father like son...

nawarzara said...

Tula, dia x mo ikut rupa ibu dia...anak manja ayah dia si iqbal neh

Wak Gelas said...

tahniahnyer cikpuan mimi tu yee.,ehHHEe

soleh said...

Tahniah la puan mimi..
tembam tul anak ko ni ek