Pages

Saturday, February 22, 2014

Sedihnyer

Hidup ni tak pernah sunyi dengan dugaan dan cabaran, kadang-kadang airmata jatuh tanpa dipinta. Ya, diri ini di uji lagi, hati hampir goyah, tp hidup perlu diteruskan. Sedih bila sahabat yang kita hargai melangkah keluar untuk mencari rezeki di tempat lain.

Beb, aku tak tau nk ckp macamaner, tp kau antara sahabat aku yang terbaik. Aku suka sembang ngan kau sebab kau soft spoken. Kalau kau gurau kasar pown, seriyesly aku x terasa hati, sebab aku tahu isik hati kau camaner.

lepas ni, tetiap pg aku naek tingkat 48 aku dah tak nmpak kau lg kt sini. Aku dah x leh nk sembang2 sambil gelak kuat2.

Isnin ni aku hilang si soft spoken, hujung bulan 4 aku bakal hilang  si sweet spontaneous, and yang tinggal, nin dia, nin dia si sense of humour...tu pown tak taula sampai bila dia stay....

Satu persatu akan keluar dari sini....tp tulah, aku harap kita still macam dulu..

beb, aku teringat masa ko cakap si sweet spontaneous dah resign, then masa tu aku tetiba nangis, and ko ckp aku kejam giler sebab aku x nangis pown bila ko resign....tp ko x tahu, dalam hati aku dh mcm hujan ribut...giler kau tak sedih..

To si soft spoken, sweet spontaneous n nin dia, nin dia sense of humour...korang sahabat aku yang terbaik.....

Mcm aku ckap, aku sayang semua sahabat2 aku..setiap seorang ada kelebihan. walaupun dah bnyak kali aku hadap situasi mcam ni, tp aku still x leh nk berlagak biasa...

Esok, hari last aku dpt lepak ngan kau kt opis....pastu dah x ada muka kau kat situ...mesti pasni aku cam x sanggup nk tengok meja kau...mesti tetibe aku rasa cam nak kelip mata laju2 sebab tahan sebak...puhhhhh sediy betol...

Arghhhh pasni si sweet spontaneous plak...nin dia nin dia sense of humour tak taula bila.....

Tuai padi antara masak,
Esok jangan layu layuan,
Intai kami antara nampak,
Esok jangan rundu-rinduan...

5 comments:

Akmal Hisham Hamzah said...

Aku tahu ini semua tak adil
Aku tahu ini sudah terjadi
Mau bilang apa aku pun tak sanggup
Air mata pun tak lagi mau menetes

Part ni aje relevant......rangkap yang lelain....maksudnye lain....hehehe

-nin dia-

nawarzara said...

nin dia, nin dia, nin dia...ko tak yah sediy sangat...last-last aku yang tinggal sorang...huhuhuhuhu

Anonymous said...

Aufwiedersehen.
Ich bin immer an euch errinen! Die beste freund aller zeiten

Anonymous said...

Hidup mcm tayar...kadang2 kat atas...kadang2 kat bawah...kadang2tayar pancit/bocor..kalau dah pancit/nocor, apalagi...gilah kedai tayar repair/tukar..

Kais pagi makan pagi...kais petang makan petang...kalau kais lebih skit, boleh makan esok pagi..

Bertepuk sebelah tangan tangan berbunyi...tapi kalau tepuk kat dinding ke..badan ker...bunyi gak..yang penting, bunyi tamparan yang terhasil...

Apa2 pun, agi idup agi menggelabah...

achtung.

nawarzara said...

Haha korang ni....
Ku tanam pinang rapat2,
Agar puyuh x dapat lari,
Ku pinang2 x dapat, ku pujuk2 ku bawa lari....

Berkawan ni macam kunyah getah chewing, memula manis, dah lelama tawar...bila dah tawar mkn yang laen...so camtu gak berkawan, kalau yg lama dah hilang rasa, carik yang baru....muahaha..

Pisang emas dibawa belayar, sambil belayar tu, sambil makan pisang...eh ape aku melalut ni