Pages

Thursday, April 16, 2015

KWSP-Ko Dah Kenapa?????

Apa nk jadi dengan Malaysia ni? Makin hari banyak sangat perkara yang tak masuk akal terjadi.
Terbaru ni, issu KWSP yang mana had pengeluaran di lanjutkan kepada 60 tahun. Alasannya, ada survey yang bgitau depa2 ni habiskan duit dlm masa yg singat. Eh, hang dah kenapa?, tu duit depa kot, kata simpanan hari tua, takkan nk belnja duit sendiri pun nk kena mintak permission dari hang?. Depa kerja penat2, bila dah tua duit tu lah guna untuk belanja, byar loan, buat rumah, perubatan n else..so kenapa ramai yg sibuk2 nk masuk campur. Dah kenapa yg concern sangat2, selama ni kita kerja penat2, bayar tax, ada sesiapa kisah? Ni duit kwsp plk yg dikisahkan...

Tolonglah, itu duit penat lelah kami, so up to kami nk joli ke, nk tidor atas duit ke...kenapa nk take cara sangat????.

1 comment:

Anonymous said...

j