Pages

Sunday, July 31, 2016

Berbulu Satu Badan - Kenan ke?

Maafkan aku wahai anak. Harini aku sempat belek2 badan anak aku yang sulung, dah lama aku perasan yang dia ni lain sikit dr kembar 3 rasa tu, Jenis yang berbulu. Badan dia ada part2 yang ada bulu2 Yg Boleh tahan lebat gak lah. Dulu masa dia kecik, aku x risau sangat sebb ayah aku bgtau bulu2 tu akan gugur sendiri, tapi skang ni aku dah start risau sebab bulu tu tak gugur2. Bukan sebab ibu mengandung, tapi mungkin sebb mulut ibu mengandung time tu, aku still ingat masa aku mengandung aku pernah kutuk sorang Pak Pakistan yang jual jual beriyani Pakistan kat Bukit bintang, masa dia cedok nasi, aku nampak tangan dia berbulu2, plus masa dia tunduk aku nampak bulu kat dada dia penuh... So Mungkin sebb aku ada kutuk yang camanerlah rupa dia kalau dia ni bukak Baju? Tak lari ke bini dia tengok dia? Sebb dia ngan berus dah sama rupa dah...kah kah kah, sedap nau aku kutuk mamat pakistan tu, tanpa aku ingat yang "kifarah" dari Allah akan berkunjung juga.
Bila aku tengok anak aku, aku akan teringat kisah ni, sambil ingat sambil aku tumbuk2 bantal sebb menyesal nau rasa sebb kutuk orang berbulu ni.
Aku risau bila anak aku dah besar, Boleh aku bayangkan yang anak akan berbulu2 sama ngan mamat Pakistan tu.
Untuk sedap kan hati, aku rasa pengaruh genetic pun main peranan gak, aku kan keturunan pakistan belah utara selatan eh, ye ke? Ke kashmir? Entah aku pun lupa.
Ok aku nak buat announcement. Kepada gadis yang bakal menjadi soulmate anak Mak Cik, terima lah anak  mak Cik seadanya, janganlah berbulu tengok anak Mak Cik ye....
Ibu2 sekalian, time ngandung jangan kutuk orang, nanti lekat kat anak kita...pppppp

1 comment:

Akmal Hisham Hamzah said...

kedai nasi beriani pakistan?
cam tau aje aku kedai tuh....jangan cakap masa pi mencekik suatu masa dahulu time tuh ko ngutuk mamat pakistan tuh.....ko ni....